Bakom kulisserna på filminspelningen, ”En stjärna kan falla” med regissören och skådespelaren Ibrahim Tunc och skådespelare Mikael Grip. Foto: Neda Ameli/SVT

Filmregissören Ibrahim Tunc: ”Vill hjälpa ungdomarna i Gävle genom min film”

Uppdaterad
Publicerad

Med stöd av Gävle kommun och Region Gävleborg görs den ideella filmen ”En stjärna kan falla”. Den är en del av ett projekt där man sedan kommer att visa filmen på ungdomsgårdar i Gävle i hopp om att unga ska kunna öppna upp sig för att prata om tunga ämnen.

Både regissören och skådespelaren Ibrahim Tunc, och skådespelaren Mikael Grip, kan relatera till sina huvudkaraktärers tuffa och utmanade uppväxt. Ibrahim har genom åren samlat på sig sanna historier från både vänner och egna erfarenheter.

– I filmen följer vi de här historierna som är baserade på sanna historier och berättelser, säger han.

Hoppas nå ut till de unga

Genom filmen hoppas de på att kunna nå ut till fler unga när den sedan visas på olika ungdomsgårdar i Gävle – och att fler ska våga prata om bland annat rasism och missbruk.

– Jag tror att det är viktigt att man förstår var rasismen börjar någonstans, var den har sitt känslomässiga fäste, säger Mikael Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.