Pressträff i Bollnäs polishus. Foto: Erik Engelro/SVT

Mer poliser till Hälsingland – ska lösa fler brott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Hälsingland utökas med 18 personer, både civilanställda utredare och poliser. Det i en särskild satsning mot grova brott och bedrägerier. Det betyder att lokalpolisen i stället kan lägga mer tid på att lösa vardagsbrott.

– Det vi gör är att vi tillför extern kompetens eftersom vi har rekryterat många externa kompetenser och erfarenheter. Vi kommer att bli ännu bättre på att utreda helt enkelt, det är vår ambition, säger Thomas Johansson, chef utredningssektionen gävleborgspolisen.

Tidigare har polisen i Hälsingland fått stödja sig på specialkompetens från Gävle på de grövre brotten.

–  Nu har vi möjlighet att hantera det närmare där brottsforum har varit. Vi kommer absolut att behöva ta hjälp av andra enheter när det blir tungt med mycket ärenden men nu har vi ändå en möjlighet att utreda det närmare medborgaren, säger Richard Eriksson, gruppchef grova brott.

Bland de civila utredarna finns personer med specialkompetens från exempelvis Migrationsverket, Skatteverket och Försäkringskassan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.