Foto: Markus Dahlberg/SVT

Fler skador upptäckta på Arbrå simhall – nytt renoveringsbeslut krävs

Uppdaterad
Publicerad

Den nedläggningshotade simhallen i Arbrå räddades kvar av politikerna, men fler skador på anläggningen har hittats. Nu krävs ett nytt beslut för att starta renoveringen.

2016 beslutade teknik- och fritidsnämnden i Bollnäs att rädda simhallen, prognosen var då att det skulle kosta omkring 3 miljoner kronor att renovera det nödvändigaste.

När man undersökte anläggningen på djupet framkom att skicket var mycket sämre än man trott. Kommunfullmäktige beviljade i november 2017 att skjuta till 15,6 miljoner kronor till renoveringen.

Nu har ytterligare undersökningar gjorts.

– Det är trixigt med simhallar, ofta sitter skadorna där man inte ser med blotta ögat, säger Daniel Didricksson (L), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Nu vill nämnden att kommunfullmäktige ska skjuta till ytterligare 5,6 miljoner kronor, totalt beräknas renoveringen då att kosta 21,2 miljoner.

Viktigt för orten

Beslut väntas ta i december. Då ska även den stängda hallen öppna tillfälligt fram till en renovering kan komma i gång, i bästa fall till sommaren. Daniel Didricksson är av uppfattningen att simhallen är prioriterad av samtliga politiska partier.

– Det är viktigt för Arbrå som by, att man känner att det satsas på hela kommunen, säger han.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.