Foto: SVT

Bilförare med barn i bilen flydde från polis – krockade med annan bil

Uppdaterad
Publicerad

Flera barn är inblandade i en trafikolycka i Hofors. Olyckan inträffade efter att föraren av bilen som barnen åkte i försökt fly undan polisen.

Olyckan larmades klockan 13.13 på fredagen och inträffade på Bruksvägen i Robertsholm, Hofors. Enligt SOS Alarm fanns fyra ambulanser och räddningstjänst framme på platsen vid 13.50-tiden.

Polisen uppger att olyckan inträffat efter att en polispatrull försökt stoppa och kontrollera ett fordon som var avställt. Bilföraren har då försökt köra ifrån polispatrullen. Efter en kilometers förföljande har bilföraren krockat med en annan bil.

Bilföraren greps av polis

Polisen kunde gripa bilföraren på platsen. Det var en man född 1981 som körde bilen. Passagerare i bilen var en jämnårig kvinna. Dessutom åkte tre barn i bilen, varav det yngsta var född 2016.

I den bil som blev inblandad i olyckan åkte ett par i 70-årsåldern. Flertalet av de inblandade har enligt polisen förts till sjukhus, men skadeläget är inte känt.

Föraren av den flyende bilen misstänks nu för bland annat att inte ha stannat på polismans tecken.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.