Det kraftiga regnet ställde till det i Söderhamn under fredagseftermiddagen. Foto: Daniel SjöholmVisa alla (3)
Visa alla (3)

Flera larm om översvämningar i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Vattenfyllda lokaler och översvämmade vägar. Vid klockan 12.30 på fredagen började larmen komma in till SOS om vattenskador i Söderhamn.

Förmiddagens ihållande regn har ställt till det på sina håll i länet. Räddningstjänsten har flera enheter på plats som jobbar med att hantera översvämningar både utomhus i Söderhamn och i flera fastigheter.

– Vi är där och jobbar för fullt med att ta ut vatten. Vi har fem enheter på plats, en ledningsresurs och ytterligare en på väg, säger Maja Norling, larmbefäl vid räddningstjänsten.

Polishusets lokaler översvämmade

Bland annat har polishusets garage och källarvåning drabbats av de stora vattenmassorna. Enligt SOS Alarm uppmanas räddningstjänsten att ta med alla pumpar som finns för att kunna hjälpa till i situationen. Klockan 14.40 finns det än så länge inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada av händelserna.

– Det var väldigt mycket som regn som föll under kort tid med det går bra. Vi har inte fått in några fler larm nu men det är fullt upp med det vi har, säger Maja Norling.

Se flera bilder från skyfallets framfart överst i artikeln.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer