Flera bilar i krock på riksväg 83

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen inkom flera larm om trafikolyckor till SOS Alarm. Sammanlagt är minst elva personer vara berörda i olyckorna.

Det första larmet inkom vid 15.18 där två personbilar uppgavs ha krockat på riksväg 83 vid Åsberget i Bollnäs kommun. Enligt inringaren rök det från bilarna.

– Det är en frontalkollision och sedan har det blivit dikeskörningar och påkörningar bakifrån av det, säger insatsledare Pär Palm till Hela Hälsingland.

Två personer fastklämda

Totalt sex bilar med totalt över tio personer ska ha varit inblandade. Ett par personer satt fastklämda, och en av dem fick skickas till sjukhus med benbrott.

En av förarna blåste positivt, och misstänks för rattfylleri. Vägen stängdes av under räddningsarbetet och bärgningen av bilarna.

Voltade – klarade sig utan skador

Senare inkom ytterligare ett larm om en personbil som voltat på riksväg 84 i Kårböle, Ljusdals kommun. Två personer satt i bilen, men de tycks ha klarat sig utan allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.