Räddningstjänst och ambulans på plats efter olyckan på Kaserngatan i Gävle. Foto: Roger Nilsson

Flera trafikolyckor i Gävle under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

En rad olyckor har inträffat i Gävle under lördagen i vinterväglaget. Bland annat körde en bilist in i mitträcket på E4 – med sommardäck på bilen.

Vid 19.30-tiden krockade två personbilar vid ett trafikljus på Kaserngatan i Gävle. Tre personer var inblandade, alla fick föras till sjukhus för kontroll. En av de inblandade misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

In i mitträcket med sommardäck

Strax efter 18 inträffade en annan olycka på E4 i norrgående riktning i höjd med Gävle. Där hade en person kört en bil in i mitträcket. Ingen person kom till skada, men föraren misstänks för vårdslöshet i trafik.

– Bilen hade sommardäck och det funkar ju inte nu. Det finns säkert fler som bytt till sommardäck, men ska man ut i trafiken håll avstånd och anpassa hastigheten till väglaget. Har man bytt till sommardäck får man inte åka nu när det är vinterväglag, säger Mats Länn, RLC-befäl vid polisen Region Mitt.

Tre bilar i krock

Tidigare under eftermiddagen vid 16.30-tiden, så var tre bilar inblandade i en olycka i södergående riktning på E4, närmare Axmartavlan. En bakomvarande bilist körde in i en bil framför. En anmälan är gjord eftersom man misstänks för att ej ha anpassat avståndet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.