Västerbergs folkhögskola i Storvik är en av de skolor som visar upp sin verksamhet. Här från en tidigare upplaga av utställningen Gästrike konst i Storvik. Foto: SVT

Folkhögskolans dag firas i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen har två av Region Gävleborgs folkhögskolor egna aktiviteter och informerar om hur det är att studera på folkhögskola.

Under lördagen, mellan11.00-15.00 finns delar av Västerbergs folkhögskola på Gallerian Nian i Gävle för att visa upp sig och sin verksamhet. Det bjuds på forumteater, filminspelning och musik. De informerar även om sina kurser så som exempelvis dramapedagog, musik samt broderi och stickning.

– På Västerbergs folkhögskola pågår det alltid någonting. Det myllrar av liv. Vi tar med oss den energin nu på lördag, säger Bia Eriksson, rektor vid Västerbergs folkhögskola.

Öppet hus i Bollnäs

Samma dag 11.00-14.00 är det öppet hus på Bollnäs folkhögskola med ett brett och inspirerande innehåll. Teman som återbruk, HBTQ och det lokala kulturlivet såväl som det globala ekologiska livet står i fokus.

– Idag är folkbildningen viktigare än någonsin och vi vill passa på att lyfta det som är unikt för oss, bland annat i form av workshops och föreläsningar. Vi är väldigt stolta över vår verksamhet och sen tycker vi att HBTQ-certifieringen är ett viktigt steg i hur vi jobbar och det är otroligt viktigt att vi berättar om vad vi står för, säger Lotta Wennlund, rektor vid Bollnäs folkhögskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.