Raketer – kul eller dumt? Skriv vad du tycker! Foto: Maja Suslin/ TT

För eller emot – vad tycker du om fyrverkerier på nyårsafton?

Uppdaterad
Publicerad

Vad tycker du om fyrverkerier? Är de en självklar del i nyårsfirandet som man får anpassa sig till? Eller är det en miljöskadlig och bullrig aktivitet som borde förbjudas? En flod av åsikter strömmade in i vår chatt, som nu är avslutad.

Några av åsikterna i chatten var dessa:

Janne: Det hade varit tillräckligt med ett fyrverkeri i stadens regi. Förbjud all privat användning. Det går alldeles utmärkt att fira nyår utan egna raketer och smällare.

Dorte: Med tanke på miljöpåverkan, djuren och bullernivån tycker jag att det är onödigt med fyrverkerier. Det går utmärkt att fira utan.

Christian: Klart vi ska ha fyrverkerier, allt ska tydligen förbjudas nuförtiden.

Kalle: Licensbelägg alla fyrverkerier. Vi ser gärna organiserade fyrverkerier vid större högtidsdagar. Inte privata kaosfyrverkerier som ofta resulterar i olyckor och okynnesavfyrningar.

Leischa: Jag är helt emot allt sånt, fyrverkerier, smällare, thailyktor (med ståltråd) m.m, främst för alla djur och människor som tar skada av det på ett eller flera vis! Sen är jag emot det pga brandrisk och miljömässiga skäl.

Det finns så mkt annat fint man kan ägna sej åt, som gör det där ”lilla extra” som jag förstår att många är ute efter. Värme, medkänsla, kärlek och hänsyn till djur, människor och natur är något alla bör odla inom sej! Då kommer det ”fireworks” helt av sej självt, varje dag i våra liv.

John: Det blir trist och tråkigt nyår utan fyrverkerier

Samtliga kommentarer hittar du i den avslutade chatten nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.