Kraschen var så våldsam att motorblocket ramlade ur bilen. Det syns liggande nedanför bilen. Foto: X-Nytt

Föraren av pizzeriabilen även misstänkt för vållande till kroppsskada

Uppdaterad
Publicerad

Den Söderhamnsbo i 25-årsåldern som torsdagen den 7 mars körde av vägen och flög in i Sandarne pizzeria är även misstänkt för vållande till kroppsskada.

– Föraren är fortfarande inte förhörd eller delgiven misstanke om brott eftersom utredarna bland annat väntar på den tekniska undersökningen, säger Mikael Hedström vid polisens kommunikationsenhet.

Tvär kurva och halt väglag

Det var strax före midnatt den 7 mars som föraren i hög hastighet och halt väglag tappade kontrollen över bilen i en tvär kurva i Sandarne, utanför Söderhamn. Bilen flög igenom en hög plogvall och en högt uppskottad snöhög för att sedan braka in strax under taknocken på pizzerian i Sandarne och slog upp ett stor hål.

Bilen lämnade ett stort hål efter sig i väggen. Foto: Privat Foto: Privat

Bilen tappade under den vådliga luftfärden motorblocket och ställde sig med de fyra hjulen mot ytterväggen med nosen upp mot himlen.

Vållande till kroppsskada

I bilen satt föraren som är i 25-årsåldern och en några år yngre passagerare. Båda tog sig ur bilen själva och fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen utreder om föraren kan ha gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada på passageraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.