Arkivbild. Foto: TT

Våldtäktsförsöket i Norrsundet – nu finns en misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En man är nu misstänkt för våldtäktsförsöket i Norrsundet i söndags. På måndagen, dagen efter brottet, fick polisen ett tips som ledde till att en man togs in till förhör.

Den misstänkte mannen släpptes dock redan samma dag på grund av låg misstankegrad. Händelsen rubriceras som grov våldtäkt.

– Jag vill inte gå in på hur vi kom mannen på spåren, mer än att det är vittnesuppgifter från personer som hörts i ärendet. Den misstänkta mannen nekar till brottet, säger Elin Källberg kammaråklagare i Gävle.

Elin Källberg vill inte gå på vilka vittnesuppgifter som inkommit och lett till misstankarna.

– Jag vill också understryka att det rör sig om den lägre misstänkegraden. Det kvarstår dessutom förhör med flera vittnen. Nu måste vi gå igenom olika beslag för att kunna bilda oss en mer övergripande uppfattning. Det är fortfarande ganska tidigt och vi får se hur utredningsbilden kommer att se ut om ett par dagar, säger Elin Källberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.