I videon berättar ordföranden för Hedesunda IF vad ishallen betyder för föreningen och kommunalrådet Jonas Edsvik (S). Foto: SVT/Nadya Norton

Första spadtaget till ett allaktivitetshus i Hedesunda

Uppdaterad
Publicerad

I dag togs det första spadtaget till ett allaktivitetshus i Hedesunda och det kommer bland annat innebära att en ishall och fritidsgård byggs. Gävle kommun går in med ungefär 40 miljoner kronor.

Det har varit många turer om det ska bli ett allaktivitetshus i Hedesunda, men i dag togs det första steget.

En som engagerat sig är Gerd Andersson (C) som skrev en motion till Centerpartiets årsmöte i Gävle redan i februari 2015.

– Det här betyder mycket för hela bygden. Här är meningen att alla åldrar ska kunna vara och glädjas på olika sätt. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan använda det här till, säger Gerd Andersson som har engagerat sig i att Hedesunda ska få ett allaktivitetshus. 

Om allt går som planerat ska allaktivitetshuset stå klart under år 2022.

I videon berättar Jörgen Edsvik (S) varför ett allaktivitetshus är viktigt och ordföranden för Hedesunda IF vad ishallen betyder för föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.