Sagas hund Frankie blev ihjälbiten på en buss. Foto: Stefan Larsson/SVT

Frankie bets ihjäl – hundägaren har lämnat över sig till polisen

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till den hund som attackerade en annan hund som avled på en buss i Gävle har anmält sig till polisen, det skriver Gefle Dagblad.

Det var den 8 september som Saga Frank och hunden Frankie satt på en buss på väg hem i centrala Gävle när en man klev på med sin hund. Mannens hund attackerade Franky och en kort stund senare dog han.

Försvann från platsen

Saga har tidigare berättat för SVT att allting gick väldigt fort. Efteråt hade Saga försökt prata med mannen men när polisen var på väg flydde han från platsen.

Mannens version: Hunden slet sig

Under tisdagsförmiddagen kom mannen, som är i 40-årsåldern, in till polisstationen i Gävle och överlämnade sig, berättar förundersökningsledare Stefan Löfberg.

– Båda berättelserna går ihop. Han säger att han inte ser flickan med hunden och rätt som det var drar hans hund till och börjar bita, säger Stefan Löfberg.

Hade beslut om munkorg från Länsstyrelsen

Mannen har sedan tidigare ett beslut från länsstyrelsen om att hunden ska ha ett strikt koppel och munkorg när den vistas på allmän plats, något den alltså inte hade när Frankie attackerades. Nu återstår ytterligare ett förhör med mannen men Stefan Löfberg tycker det var bra att mannen frivilligt lämnade över sig.

– Han var djupt ångerfull och ville få det här avklarat, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Video från Snapchat visar hundattacken där chihuahuan Frankie dog. SVT har valt att dölja attacken med hänsyn till de drabbade. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.