En lastbil samt en av personbilarna som var inblandade i olyckan. Foto: Robin Herzog/SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Frontalkrock mellan lastbil och personbil

Publicerad

En trafikolycka har inträffat på Bergsjövägen i närheten av flygfältet i Hudiksvall. Enligt larmet är det två personbilar och en lastbil som har frontalkrockat. Tre allvarligt skadade.

Larmet inkom klockan 12:43. Ett flertal enheter från räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen. Personerna som larmat SOS om olyckan har försökt spärra av vägen för att förhindra fler olyckor enligt polisen. Bergsjövägen är helt avstängd i båda riktningar förbi olycksplatsen och kommer troligen att förbli så i minst en timme under räddningsarbetet.

Enligt polisen var det en personbil som fått sladd och kommit över på fel sida av vägen där den frontalkrockar med lastbilen. I samband med detta väjer en tredje personbil och kör i diket. När sedan den första ambulansen kommer till platsen glider även den i en personbil.

– Det är mycket halt på olycksplatsen, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Lastbilen körde i diket efter krocken Foto: Robin Herzog/SVT
En bil demolerades i samband med olyckan. Foto: Robin Herzog/SVT

Tre bilar inblandade

Det är en personbil som ska ha frontalkrockat med en lastbil. Dessutom ska ytterligare en personbil på något vis vara inblandad i olyckan, uppger polisen.

I den personbil som frontalkrockade med lastbilen färdades fyra personer. Alla fick föras till sjukhus med ambulans. Två personer i 70-årsåldern samt två personer i 20-25 årsåldern.

– Två av de fyra fick klippas loss. Alla var vid medvetande men tre är allvarligt skadade, den fjärde lindrigt, säger Niklas Ekros, insatsledare.

Lastbilschaffören klarade sig utan fysiska skador men chockades av händelsen.

Olycksplatsen strax norr om Hudiksvall. Foto: SVT Design

Vid klockan 14:34 inträffade ytterligare en olycka på samma väg. En singelolycka i kurvan vid Gia i Västerrå som räddningstjänsten nu arbetar med.

– Där var det två personer som kört av vägen i en singelolycka. När vi kom till platsen stod bilen med taket lutandes mot ett träd. Det var en man och en kvinna i 70-årsåldern. Fick föras med ambulans för kontroll, säger Niklas Ekros, insatsledare.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer