Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När räddningstjänsten kom till platsen på lördagsförmiddagen var villan i Marmaskogen övertänd. Foto: Daniel Sjöholm

Fullt utvecklad villabrand i Marmaskogen utanför Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 10:30 larmades SOS om en brand i ett hus i Marmaskogen utanför Söderhamn. När räddningstjänsten kom till platsen var huset helt övertänt. Räddningstjänsten lät det brinna ner och ägnade sig åt att skydda intilliggande byggnader. Vid 13:30 meddelar vakthavande befäl att räddningsinsatsen börjar avvecklas.

Enligt en granne som SVT Gävleborg pratat med ska de boende ha tagit sig ut och är oskadda, något som bekräftas av Kent Sjöberg som är larmbefäl hos räddningstjänsten.

– Det gick väldigt fort, när jag kom på plats slog lågor ut genom fönstret, berättar Daniel Sjöholm som själv bor 75 meter från det eldhärjade huset.

Enligt vakthavande befäl  finns det nu ingen risk för spridning. Söderhamns deltidsbrandkår är kvar på platsen för eftersläckning men annars har räddningstjänsten börjat avveckla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.