Hör räddningstjänsten om arbetet med branden Foto: Mats Hedström/SVT

Villa utanför Hudiksvall totalförstörd i brand – en person saknas

Uppdaterad
Publicerad

En brand rasade på måndagsmorgonen i en villa söder om Hudiksvall. Huset totaltförstördes i branden och ännu på eftermiddagen hade polisen inte kunna söka igenom hela fastigheten för att klarlägga om någon person inte lyckats ta sig ut.

Ambulans, räddningstjänst och polis var på plats strax efter klockan sex på morgonen.

– Det brinner i konstruktionen, i innertak och väggar, säger Martin Eriksson, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst, vid tiotiden.

Räddningstjänsten vet ännu inte om någon person är kvar i villan.

– Vi har haft rökdykare på nedervåningen, men övervåningen har vi inte kunnat undersöka eftersom taket delvis rasat in.

Ingen spridningsrisk

Även ett uthus och en bil på gården brann men det fanns ingen spridningsrisk till andra byggnader. Räddningstjänsten arbetade med fem styrkor för att släcka brändern.

– Det är helt övertänt så vi jobbar utifrån med släckningsarbetet, säger Gunnar Lööf, räddningsbefäl på Norrhälsinge räddningstjänst och tillägger att villan inte kunde räddas.

Förundersökning inledd

Hur branden startat är oklart. Polisen utreder brandorsaken men uppgav på eftermiddagen att ingen person är misstänkt för brott.

Vid 16-tiden på eftermiddagen hade polisen sökt igenom ett av två våningsplan utan att hitta en saknad person som kan ha blivit kvar i huset. Den personen hade inte heller varit i kontakt med anhöriga, uppger polisen för SVT Gävleborg.

Det var då ännu oklart när det var säkert att söka igenom det andra våningsplanet, på grund av risken för ras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.