Gävle kommun satsar på hållbarhet under U23 EM

Publicerad

Det är inte bara idrottares kroppar som ska hålla när det är dags för U23 EM i Gävle. Miljön och hållbarhet är också viktigt när Gävle kommun fått chansen att anordna mästerskapet.

Gävle kommun satsar på att vara en av de bästa miljökommunerna i landet, förra året knep de en andraplats. Och för att fortsätta ligga på toppen så har man valt att satsa på att försöka få U23 EM att vara så hållbart som möjligt. Man har med hjälp av Svensk Miljöbas fått arrangemanget miljödiplomerat.

– Vi bygger ju en arenastad för det här evenemanget, då har vi tittat mycket på hur vi serverar mat till exempel, är det bara slit och släng eller är det bättre att titta på mer miljövänliga saker att äta på och dricka ur, säger Andreas Segemark, projektledare för U23 EM.

Skapar möjlighet att sopsortera

Under tävlingsdagarna kommer besökarna att kunna finna kranvatten från olika ställen på området som Gästrike vatten anordnar, det kommer också att finnas stora möjligheter till att sopsortera. Arrangörerna har jobbat för att besökarna ska kunna agera så hållbart som möjligt när de är på plats.

– Vårt mål att man inte ska behöva vända sig speciellt långt för att kunna göra sig av med sitt avfall, säger Andreas Segemark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.