Se pride-reportrarnas sparkcykelrace i klippet ovan. Foto: SVT

Gävle Pride: ”Vi får så mycket kärlek och glädje”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett annorlunda pridefirande i år igen. Själva paraden pågick under lördagen, då mindre kluster av glada firare kopplades samman genom en livesändning med flygande reportrar.

Gävle Pride pågår mellan den 12 och 15 augusti i år. Musikhuset Sjömanskyrkan har gjorts om till Pride House, där man kan titta på en konstutställning och lyssna på samtal. På lördagen gick huvudnumret av stapeln, själva prideparaden.

Istället för paradtåget som brukar locka runt 5000 människor, delades firandet upp i mindre grupper. Programledaren Magnus Carlsson höll samman allt från studion.

– Vi kommer ha två stycken flygande reportrar som besöker sällskapen under dagen och där kommer de göra olika utmaningar och rapportera till oss i studion, sa Magnus Carlsson.

Siktar på vanligt firande nästa år

Även om firandet äger rum på fler håll än någonsin ser Magnus Carlsson fram emot att kunna fira som vanligt.

– Det är klart att jag och Gävleborna saknar att ha en parad som går genom staden. Men nästa år, då hoppas vi verkligen kunna göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.