Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Maria Fetko och andra cyklande Gävlebor tycker om mångmiljonsatsningen. Foto: SVT

Gävles mål: Bli landets bästa cykelstad

Publicerad

11 kilometer nya cykelvägar ska Gävle få. Kommunen siktar nu på att bli den bästa cykelstaden i landet. 40 miljoner kronor ska investeras de närmaste åren i cykelvägar och bättre belysning.

– Det måste vara snabbt, säkert och smidigt att cykla i Gävle. Om fler väljer att göra det skulle det vara bättre för miljön och hälsan säger Anders Ekman (C), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i Gävle.

Hille, Åbyggeby, Sörby Urfjäll,  Brynäs och inne i centrala Gävle är platser där det kommer att byggas cykelvägar de närmaste åren. Bättre belysning på cykelvägarna kommer det också att bli.

– Om det ska byggas cykelvägar utanför Gävle tycker jag det är bra. Jag tycker att innerstan funkar bra idag, men det behövs mer cykelvägar utanför centrum säger, cyklisten Maria Fetko.

Hör cyklande Gävlebors reaktioner på mångmiljonsatsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.