Foto: SVT

Gävlebo får inte tillbaka drygt 300 liter beslagtagen alkohol

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten ger inte tillbaka den öl, vin och sprit som tullen beslagtagit av en Gävlebo i 40-årsåldern vid en kontroll.

Det var i slutet av maj som Gävlebons fordon stoppades vid en färjeterminal i Stockholm av tullen. Tullen konstaterade att det fanns drygt 20 liter spritdrycker, 4,5 liter vin och drygt 300 liter öl i fordonet. Man beslutade att beslagta varorna för en skattekontroll.

Midsommarfirande i två dagar

Gävlebon överklagade beslutet om att ta alkoholen i beslag till förvaltningsrätten. Han menade att alkoholen var för privat bruk och skulle konsumeras i samband med ett stort midsommarfirande i två dagar och senare vid hans födelsedagsfest.

Förvaltningsrätten anser att mängden alkohol är för stor för att anses vara för privat bruk och det finns därför grund för ett beslag i väntan på att skatteutredningen slutförs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.