Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amanda Jansson har fått huvudrollen i filmen om Stormskärs-Maja Foto: Alberto Lozano / SVT

Gävlebon Amanda Jansson i ny storfilm – ska spela ”Stormskärs-Maja”

Publicerad

Skådespelaren och tillika Gävlebon Amanda Jansson har fått huvudrollen i filmen om Stormskärs-Maja. Filmen baseras på en romanserie av Anni Blomqvist och inspelningen startar om två veckor.

Amanda Jansson förbereder sig just nu för rollen som den Åländska torparhustrun Stormskärs-Maja.

– Igår mjölkade jag ko i Helsingfors, säger hon och skrattar.

Storfilmen, som har en budget på över fyra miljoner euro, regisseras av Tiina Lymi och är enligt produktionsbolaget Solar Films en av de största finländska filmproduktionerna någonsin.

– Det är min första huvudroll i en långfilm. Så det är stort, säger Amanda Jansson.

Blir igenkänd

Amanda Jansson studerade som tonåring teater på Vasaskolan i Gävle. Sedan fyra år tillbaka bor hon åter i staden. För den breda allmänheten är hon kanske mest bekant som polisen Sara i SVT-serien ”Tunna blå linjen” – en roll som gjort att hon numera blir igenkänd på gator och torg.

– Ja, det händer. Jag störs inte så mycket av det för de som kommer fram är positiva och glada. Jag tycker det är modigt av folk att komma fram och säga vad de tycker, säger hon.

Hör mer från Amanda i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.