Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ida Kedling, verksamhetsutvecklare på Region Gävleborg, menar att vårdplattformen kommer att bli ett bra komplement till den fysiska vården. Se henne berätta mer. Foto: Arvid Jansson/SVT

Smygpremiär för Region Gävleborgs nya digitala vårdtjänst

Uppdaterad
Publicerad

Digitala vårdlösningar som videosamtal med läkare i Region Gävleborgs regi blir nu verklighet i och med lanseringen av plattformen ”Min vård Gävleborg”.

Enligt regionen tar plattformen ett större helhetsgrepp än appar med nätläkare.

– Framförallt får man kontinuitet. Du får träffa din sjuksköterska och din läkare, säger Ida kedling, verksamhetsutvecklare i Region Gävleborg. 

Satsningen lanseras däremot inte fullt ut riktigt ännu. Ett tjugotal mottagningar inom primärvården, den sjukhusbaserade specialistvården och tandvården kommer inledningsvis att använda tjänsten med utvalda patienter.

Framåt våren 2022 kommer även patienter själva kunna söka digital vård.

– Med digitala bedömningar kan vi lösa mycket av det som genererar transporter och obehag för äldre människor, säger Tina Mansson Söderberg, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer