I videon ovan berättar hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, Johan Kaarme om det nya krislägesavtalet för sjuksköterskor. Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall /TT

Gävleborg fortfarande i mitten på tredje coronavågen – ”Ansträngt läge väldigt länge”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatt högt smittoläge i länet och Gävleborg är i mitten på den tredje coronavågen. Regionen har nu ytterligare ett krislägesavtal för sjuksköterskor.

– Vi är dessvärre fortfarande någonstans mitt i en tredje våg. Vi har sista veckorna haft tendenser till att det åtminstone planat av. Vi ser inte samma uppgång som vi såg i början. Men det är svårt att säga om det är en tillfällig knick på kurvan eller början på en nedgång, säger Johan Kaarme, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg.

Nytt krislägesavtal för sjuksköterskor

Smittoläge är fortsatt högt i Gävleborg. 65 personer vårdas för närvarande på sjukhusen i länet, varav 13 på iva. Det är inte bara på iva som läget är ansträngt. Region Gävleborg har nu ytterligare ett krislägesavtal för sjuksköterskor i infektionsvården och intermediärvården, IMA. Sedan den 15 mars finns krislägesavtal för intensivvården.

Coronaviruset i Gävleborg

I videon ovan berättar hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, Johan Kaarme om det nya krislägesavtalet för sjuksköterskor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet