Gävleborna tycker till om nya stadsbiblioteket

Publicerad

Under hösten får Gävleborna tycka till om sitt nya bibliotek. Under måndagen bjöds det på ”politikerfika” på stadsbiblioteket. Politikerna var på plats för att lyssna och få tips på hur det nya biblioteket skall bli. 2021 börjar det byggas och 2023 är det tänkt att stå klart.

– Jag vill att barnen skall få en egen avdelning avskild från vuxna så att de kan vara lite mer högljudda, tycker Murirel Bjureberg som besökte stadsbiblioteket för att prata med politikerna.

Det nya biblioteket byggs på den plats där det gamla  biblioteket ligger idag, mitt i Gävle vid Gavleån. Det gamla biblioteket rivs för att ge plats åt det nya. Även en del parkeringsplatser kommer att bli bibliotekslokaler.

– Möjlighet att både sitta tyst och läsa men också kunna få en plats för större diskussioner. Så vill jag ha det, menar Mika Oskarsson- Kindstrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer