• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Gefle IF knoppar av herrlaget – vill bilda aktiebolag

Uppdaterad
Publicerad

Gefle IF:s styrelse presenterade på torsdagen planerna för att vidareutveckla föreningen och bilda ett aktiebolag. Detta för att möjliggöra en framtida och seriös elitsatsning för att laget ska kunna ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Planen för framtiden är att skilja av herrlaget från Gefle IF:s övriga fotbollsverksamhet genom att göra laget till ett aktiebolag.

-Vi vill ha en framgångsrik och kvalitativ sport, en professionell och strukturerad organisation med tydliga processer och långsiktighet samt en ekonomi i balans och då ser vi bolagisering som en god möjlighet för att kunna realisera detta, förklarar Gefle IF FFs ordförande Malin Rogström.

Bättre för alla

Att skilja herrlaget från de övriga verksamheterna, barn/ungdom, akademi och dam-elit, är inte bara en satsning på herrlaget menar Malin Rogström.

– Det här är också ett sätt att skydda baron och ungdomsverksamheten i föreningen. Det är en del som växer oerhört fort, och som går runt ekonomiskt idag, tack vara anmälningsavgifter och aktivitetsbidrag.

Målsättning

Målsättningen med bolagiseringen är att få in 8-10 miljoner kronor via aktieförsäljning, vilket ska skap en ekonomi i balans samt och möjliggöra en ordentlig satsning på ett återtåg till Allsvenskan.

-Vi måste göra det här för framtiden. Vi måste våga. Om det finns risker med det här, så menar jag att risken för föreningen är större om vi inte gör något, säger Malin Rogström, ordförande i Gefle IF fotboll.

Förslaget måste dock klubbas av ett extra årsmöte som kommer att hållas om fyra veckor. Där behöver medlemmarna godkänna förändringen.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.