Getaway rock festival går i graven – ny festival tar vid

Uppdaterad
Publicerad

2016 blir det ingen Getaway rock festival. Istället är det dags för en ny festival vid Gasklockorna i Gävle: ”Gefle Metal Festival”. Som namnet antyder är det fokus på metal och i första hand hårdare sådan. Det blir bland annat thrash, metalcore, death som kommer att höras under helgen 15-16 juli.

– Vi hoppas nya som gamla festivalbesökare i Gävle ska se detta som något nytt och fräscht på ett av Sveriges mest unika festivalområden och gilla konceptet Gefle Metal Festival lika mycket som vi bakom den gör, säger Chris LeMon, Triffid And Danger Concerts, i ett pressmeddelande från Gävle kommun.

När det gäller Getaway så säger arrangören att man istället vill fokusera på andra arrangemang.

– Det här var inte ett lätt beslut. Getaway, alla fantastiska besökare och samarbetspartners har en speciell plats i våra hjärtan och samarbetet med Gävle stad har varit en fröjd, säger Niklas Westergren, Head of Marketing FKP Scorpio.

– Vi är glada att höra att det är en ny festival på väg till Gävle och skickar stafettpinnen för 2016 vidare till dem och önskar dem all lycka till!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.