Glasstjuvar förstörde glass för 50 000 kronor i Ljusdal

Uppdaterad
Publicerad

En glassbil tillhörande en av länets glassgrossister utsattes natten mot midsommardagen för inbrott. Ägaren misstänker att glass för uppemot 50 000 kronor förstördes när inte tjuvarna stängde kyldörrarna efter sig.

– Vi har inte helt klart för oss hur mycket glass som blev förstört. Men min gissning är att det kan röra sig uppemot 50 000 kronor. Exakt hur mycket kommer vi veta om någon dag, säger ägaren Micke Häggeborg.

Minst minus 18 grader

Det var en av företagets fryslastbilar som stod parkerad utanför företagets anläggning i Ljusdal som utsattes för inbrott. Lasten bestod av glass till ett värde av en kvarts miljon kronor.

Även om glassbilen är utrustad med ordentliga lås lyckades tjuvarna ta sig in i fyra av fordonets dörrar. När tjuvarna tagit vad de var ute efter så stängde de inte dörrarna efter sig.

– Temperaturen för glassen får inte överstiga minus 18 grader. Hamnar den över det måste den slängas, berättar Micke Häggeborg.

Ingen risk för glassbrist

Nu går inte glassen förlorad utan det var ett gäng grisar som fick sig en extra god måltid bestående av glass.

Någon brist på glass kommer inte att uppstå i Hälsingland och Härjedalen på grund av inbrottet.

– Ingen risk. Skulle det vara slut någonstans beror det på att det säljs ovanligt mycket glass i värmen, säger Micke Häggeborg.

Tjuvarnas fick med sig mellan 10 och 20 lådor glass. Händelsen utreds av polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.