Se polisens insatschef Oskar Demb berätta om arbetet på platsen. Foto: SVT

En gripen misstänkt för mordförsök i centrala Gävle – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man greps och anhölls på tisdagskvällen misstänkt för försök till mord i Gävle tidigare på dagen. Flera personer som hört skottlossning från en innergård i centrala stan larmade 112. På platsen hittades en skadad man som fördes till sjukhus, hans skador är inte livshotande.

Klockan 12.46 larmades polis och ambulans till Norra Centralgatan i centrala Gävle sedan man fått flera samtal från personer som hört skottlossning.

– På platsen hittade vi en man som verkade vara skottskadad och han fördes till sjukhus. Han var vaken och talbar och ska inte ha livshotande skador, säger Magnus Jansson Klarin, som är presstalesperson hos polisen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök.

Polisen söker vittnen

Mannen hittades på en innergård och polisen spärrade av ett stort område. Arbetet på plats leddes av polisens insatsledare Oskar Demby:

– Vi knackar dörr och förhör vittnen, men är också intresserade av fler vittnesiakttagelser.

Vid 16-tiden var polisen klar på plats och avspärrningarna borttagna. Ingen misstänkt gärningsman hade gripits, sa Magnus Jansson Klarin då.

Misstänkt gripen – bevisning säkrad

Under senare delen av tisdagskvällen uppgav polisen att en man mellan 20 och 30 år gripits som misstänkt för mordförsök. Mannen anhölls efter beslut av åklagare.

Polisen säger vidare att man säkrat såväl teknisk bevisning som övervakningsfilmer. Det har även kommit in flera viktiga iakttagelser från alllmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.