Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här om veckan lyckades Alina Ericsson och Axel Hoff från Gävle försvara sitt VM-guld i hiphop när VM avgjordes i Polen. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

Guldregn över Gävledansare under VM i hiphop

Uppdaterad
Publicerad

VM i hiphop som nyligen avgjordes i Polen blev en succé för Axel Hoff och Alina Ericsson från Gävle. Förutom två gemensamma segrar i duo och battle crew blev det även ett individuellt guld för Axel.

– Det är tuff konkurrens. Precis som för oss så är det många i vår ålder som lever för dansen, säger Axel Hoff som kom hem till Gävle med tre guldmedaljer.

Försvarade duo-guldet

Han lyckades med konststycket att vinna såväl i solo, som i duo och battle crew. I den sistnämnda tävlingsformen hade den framgångsrika duon hjälp av fyra ytterligare dansare från Gävle och Sundsvall.

– VM-guldet som vi tog tillsammans i duo var skönt att ta. Det betydde att vi försvarade vårt VM-guld, berättar Alina Ericsson.

Se Alina och Axel dansa i videon och hör dem berätta om sin passionen för dansen och hiphop.

Här får Axel Hoff ta emot VM-guldet i solo. Foto: Olivia Muhrén Sjölander

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.