Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Laleh Heidari, Ferishta Hossein och de andra i UF-företaget CleanGirl var några av alla företagande gymnasieelever från Sandviken som inspirerades på frukosteventet på Sandbacka Science Park. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Häng med på frukostevent för unga företagare i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 130 unga företagare från Sandvikens gymnasieskolor började torsdagen med att samlas till ett frukostevenemang i Sandbacka Science Park. Vi hängde på för att höra hur några av dem resonerar kring företagandet.

– Vi rekondar bilar och erbjuder hjulbyte, berättar William Johansson som är företagsledare på Motion UF. Det är ett av de 35-tal UF-företag som deltog i frukostmötet.

Delade erfarenheter

Evenemanget arrangerades av bland andra Näringsliv Sandviken och Sandbacka Science Park och framme på scenen medverkade flera som kunde berätta om sina erfarenheter att utveckla affärsidéer.

– För de unga företagarna är det väldigt viktigt att kunna utvecklas och träna på samarbetsförmåga, säger Tilda Olsson från organisationen UF Gävleborg som var en av dem som delade med sig av sina tips.

Fått mer mod och motivation

– Vi har fått litet mer mod och motivation, berättar Laleh Heidari och Ferishta Hossein från CleanGirl UF som gör miljövänliga necessärer av återvunnet tyg.

I klippet kan du ta del av några av elevernas affärsidéer och höra hur de tänker kring sitt företagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.