Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Daniel Johansson berätta mer om investeringen kring den nya förskolan. Foto: Jessica Hansson

Här är Hofors nya förskola – kommunen har satsat 53 miljoner

Publicerad

Förra veckan invigdes Regnbågens förskola – en ny förskola i Hofors på cirka 2000 kvadratmeter med kapaciteten att ta emot runt 100 barn. Under invigningen fanns både politiker och tjänstemän på plats samt de 5-åriga barnen som fick hjälpas åt att klippa invigninsbandet.

– Det är jätteroligt att få inviga en ny förskola och vi har fått jättefin respons av både barnen och vårdnadshavare, säger Daniel Johansson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Regnbågens förskola har sex avdelningar med plats för barn i åldrarna två till fem år. Beslutet att bygga förskolan fattades i kommunfullmäktige under sommaren 2019 och byggnationen har pågått sedan februari förra året.

– Det har varit en stor investering men det här är något som verkligen behövs eftersom vi har fler barn i kommunen nu än vad vi haft tidigare, säger Daniel Johansson (S).

Överskott i budgeten

Investeringen har kostat 53 miljoner kronor.

– Det är mycket pengar men vi har ett överskott i budgeten, det är inte något som kommer att påverka andra verksamheter ekonomiskt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer