Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar räddningsledaren Andreas Wikström till eleverna vad konsekvenserna av att larma i onödan kan vara. Foto: SVT

Här får eleverna på Läroverket i Hudiksvall höra om faran med falsklarm: ”Då är ni inte skitstolt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem stycken falsklarm på en vecka har räddningstjänsten i Hudiksvall besökt Läroverket för att informera eleverna om farorna med att larma i onödan.

– När vi kommer till skolan kan någon annan som verkligen behöver hjälp få vänta längre, förklarar räddningsledaren Andreas Wikström till skolans elever.

Mobilförbud bakom falsklarmen

Från någon vecka tillbaka är det mobilfri skoldag som råder i Läroverket i Hudiksvall. Skolledningen och flera elever har pekat på att falsklarmen kan vara ett sätt att protestera mot förbudet.

Mobilförbud i skolan

– Jag förstår att vissa elever är emot förbudet, men det här är inget bra sätt att protestera. Konsekvenserna av falsklarmen kan vara mycket allvarliga, säger Andreas Wikström.

I klippet ovan får eleverna höra om faran med falsklarm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mobilförbud i skolan

Mer i ämnet