Hästar i Mackmyra kan ha attackerats med golfbollar – ”En projektil som kan orsaka enorm skada”

Publicerad

På tisdagsmorgonen hittades ett stort antal golfbollar i en hästhage intill Mackmyras golfanläggning utanför Gävle. Nu misstänker ägarna att någon eller några medvetet har attackerat hästarna i hagen med stenhårda golfbollar.

– Det är några som har varit här under kvällen eller sena natten och så har man haft prickskytte och öst iväg 40-50 bollar, säger Rickard Klingberg som är ansvarig för anläggningen.

Intill golfanläggningen i Mackmyra går flera hästar och betar efter vad som kan förmodas ha varit en skräckupplevelse. För i tisdags morse fick hagen rensas på en stor mängd hårda golfbollar efter vad ansvariga för golfanläggningen betecknar som en hänsynslös attack.

– En golfboll är en projektil som kan skapa en enorm skada och till och med döda. Är det någon som har hört nånting om det här så ber vi er att höra av er för vi måste ju försöka stoppa det här, säger en upprörd Rickard Klingberg.

Händelsen polisanmäldes på onsdagsmorgonen, men eftersom det inte finns något vittne eller något som styrker ett brott lades ärendet ner direkt av polisen.

Följ med till platsen för den misstänkta golfbollsattacken i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.