Hemlin och Gordin om missbruk och adhd

Publicerad

På onsdagen har gävleborna chansen att se en föreställning av Jacob Gordin och Håkan ''Nordman'' Hemlins. Tillsammans har de 60 år av missbruk ihop, något som deras obehandlade adhd var en bidragande orsak till.

Föreställningen ''Hemlin & Gordin- Fragment från två liv'' kan ses av gävleborna på onsdagen. Det är Jacob Gordin och Håkan ''Nordman'' Hemlin som ligger bakom föreställningen som fokuserar på deras många år av missbruk och om adhd.

De båda var så kallade ''myror i brallan-barn'' och det är först nu på senare tid som Håkan Hemlin och Jacob Gordin har fått professionell hjälp med sin adhd. Men vägen dit har varit lång och krokig. Föreställningen ''Hemlin & Gordin- Fragment från två liv'' – är som namnet säger en titt i backspegeln, från tonåren och framåt.

Vad handlar föreställningen om?

– Det är som små fragment ur våra liv och hur det är att växa upp med en diagnos som inte fanns då och vad som hände med oss, säger Håkan Hemlin.

Håkan Hemlin blev Nordman med hela svenska folket när han var sångare i det bandet. Jacob Gordin sågs senast som deltagare i talang tv-programmet ''True Talent''. De två har mycket gemensamt. Förutom att de är aktuella med sin föreställning så har musiken och att båda bor och är uppväxta i Gävle fört dem samman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.