Det gäller att ha rätt dresscode – och mustasch – när man kör en båt från 1904. Kapten Magnus Assareus lotsade mellan grynnorna på Storsjön den här kvällen. Foto: Anders Sundin/SVT

Hemma bäst för Ingemar Dunker

Uppdaterad
Publicerad

Fyra olika musikfester och en rad olika arrangemang ligger Sandviken-profilen och musikern Ingemar Dunker bakom i sommar. Vi åkte med på Storsjön och båten Emma The Rocker när John Lindberg var gäst.

– Jag är ju både musiker och arrangör, säger Ingemar Dunker. Fast arrangörsbiten har tagit mer plats på sista tiden. Jag är lite less på att kuska Sverige runt. Det är mycket roligare att göra saker här hemma i Sandviken. Och så länge det kommer folk kommer jag att fortsätta.

Biljetterna tar slut

Dunker ligger bakom Musik i Bruksmiljö, Måndagar på Smedsgården och Emma The Rock i Sandviken i sommar.

– Bor man i en sån här stad, då får man cykla runt och titta var man kan ordna grejor. Det var så jag kom på Emma, båten, den ligger ju alla sandvikare varmt om hjärtat. Det går ombord ungefär 60 personer, jag spelar trummor med diskborstar och gästen får spela akustisk gitarr och sjunga. Biljetterna hinner knappt tryckas innan de är slut.

Det gäller att ha rätt dresscode – och mustasch – när man kör en båt från 1904. Kapten Magnus Assareus lotsade mellan grynnorna på Storsjön den här kvällen. Foto: Anders Sundin/SVT

Viktig för Sandviken

Och de många spelningarna genom turnerandet med artister som Ulf Lundell, Tomas Ledin och Perssons Pack har gett Ingemar Dunker viktiga kontakter i artist-Sverige.

– Han får hela tiden hit bra artister, säger Veronika Perés, som åkt med båten Emma flera gånger tidigare. Det är suveränt gjort och folk går ut så här en vanligt vardag.

– Ingemar Dunker är viktig för Sandviken, håller Stefan Ruumensaari med. Han håller igång hela stan med bra musik med sina arrangemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.