Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till spökhotellet och hör om upplevelserna. Till höger hotellägaren Tomas Lingman. Till vänster Sofia Sahlberg, hotellchef. Foto: Lari Honkanen/SVT

Rysare på hotellet i Söderhamn: ”Man är aldrig ensam”

Publicerad

Berättelserna om spökerier på stadshotellet i Söderhamn går långt tillbaka. Spöket i fråga sägs vara den gamle källarmästaren Carl Emil Fuhre, som dog i tjänst på hotellet redan 1950.

Källarmästare Carl Emil Fuhre avled i sviterna av en hjärtinfarkt, efter att ha kastat ut en överförfriskad restauranggäst. Det är i rum 104, rakt under restaurangdelen som hemsökelserna ska ha börjat och kallas därför för spökrummet. Otaliga är berättelserna från de som övernattat där.

– Det är många, både personal och gäster, som upplevt lite märkliga saker, säger Tomas Lingman, hotellets ägare.

Knackningar och möbler som flyttas

Det rör sig om knackningar i väggen, lampor som tänds plötsligt, ljud av att någon drar tunga möbler intill och att sängen flyttat på sig under natten. Men det är inte bara från rum 104 som det rapporteras oförklarliga saker, utan också från köket.

– Jag har till exempel hört glas skramla i köket klockan fem på morgonen, innan kökspersonalen är på plats, berättar hotellchef Sofia Sahlberg.

Inte läskigt: ”Känner sig trygg”

Hon har jobbat i 25 år på hotellet och tycker inte att det är läskigt.

– Man hörde att Carl Emil var snäll, så man känner sig trygg, man är aldrig ensam, säger Sofia Sahlberg.

Klicka på klippet ovan och följ med in på rum 104. Om du vågar...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer