– Det är ett fantastiskt initiativ, säger Carola Snar. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Hofors tar täten i Musikhjälpen

Publicerad

”Med kärlek från Hofors” kallas insamlingen som Marita Söderström drog igång för årets upplaga av Musikhjälpen. Hofors del av den stora insamlingen har hittills gett över 130.000 kronor och med det toppar man insamlingsligan.

– Jag har tänkt i flera år att jag skulle starta en insamling som är för hela Hofors. I år hade jag inspiration och kom fram till att det var läge att göra det, säger Marita Söderström.

– Det började med att jag startade facebooksidan och jag såg direkt att det fanns ett engagemang.

Positivt

Och Hoforsborna verkar positiva till insamlingen.

– Det är ett fantastiskt initiativ, säger Carola Snar.

– Det är ett fantastiskt initiativ. Det samlar Hofors och det samlar pengar till bra saker, säger Carola Snar.

– Det är alltid bra att kunna bidra och hjälpa till, säger Lena Dannberg.

Musikhjälpen drar snart igång för nionde gången. Årets tema är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan” och den här gången är det Örebro som är värdstad. Sändningarna i Sveriges Radio och Sveriges Television börjar dagen innan Lucia.

Stort fan

– Jag är ett stort fan av Musikhjälpen. Jag har följt det i flera år och tycker det är ett otroligt bra engagemang. Och om jag har minsta möjlighet att hjälpa nån som har det svårt... jag kan inte ens diskutera med mig själv varför jag inte skulle göra det, avslutar Marita Söderström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer