Högskolan i Gävle sticker ut i mängden och ökar mest av alla lärosäten. Foto: Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle ökar mest

Uppdaterad
Publicerad

Den 15 april var sista ansökningsdagen till utbildningar som startar hösten 2016. Nationellt så minskar ansökningarna jämfört med förra året men Högskolan i Gävle går mot strömmen och ökar mest av alla lärosäten.

Enligt ett pressmeddelande från Högskolan i Gävle visar siffror från Universitets- och högskolerådet att 11.916 har sökt utbildning vid Högskolan i Gävle som sitt förstahandsval och det är en ökning med drygt 12 procent jämfört med förra året.

Högskolan i Gävle ökar mest

Det gör att Högskolan i Gävle ökar mest av alla lärosäten när det gäller förstahandssökande till program. Totalt hade högskolan 1.307 fler förstahandsökande än föregående år.

– Fantastiskt roligt att våra utbildningar är så efterfrågade och återigen ett kvitto på styrkan hos Högskolan i Gävle. Vi har under flera år varit Sveriges näst mest populära högskola och nu går vi framåt ytterligare, säger rektor Maj-Britt Johansson i pressmeddelandet.

Minskar nationellt

Det totala antalet förstahandssökande till landets universitet och högskolor minskar med två procent jämfört med 2015 och av 37 lärosäten minskar 25.

Populärt att studera till lärare

De program där antalet sökande ökar mest är utbildningar till grundskolelärare, socionom och fastighetsmäklare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.