Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det ryktas om en sjätte utbildningsort för polisutbildningen. Vi vill visa att vi vill, säger Magnus Isaksson, akademichef för Hälsa och arbetsliv på Högskolan i Gävle. Foto: Arvid Jansson

Högskolan i Gävle vill bli ny ort för polisutbildningen

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan i Gävle har haft ett möte med landshövdingen, polisen och riksdagsledamöter från länet för diskutera möjligheterna för Gävle att bli en ny ort för polisutbildningen.

Inget politiskt beslut om ny utbildningsort har tagits ännu, men enligt Högskolan i Gävle vill man vara redo om möjlighet ges.

Rykten om utbildning

– Det ryktas om en sjätte utbildningsort för polisutbildningen. Vi tror att Högskolan i Gävle hade varit en lämplig plats, säger Magnus Isaksson, akademichef för Hälsa och arbetsliv på Högskolan i Gävle.

Polisutbildningen finns idag på fem orter – Umeå, Stockholm, Växjö, Borås och Malmö.

Högskolan i Gävle har en socionomutbildning och en populär kriminologutbildning som har nära koppling till polisutbildningen, menar Magnus Isaksson.

– Vi ligger bra till geografiskt i förhållande till de andra utbildningsorterna. När Polismyndigheten får i uppdrag att be lärosäten att anmäla intresse går det fort. Vi vill visa att vi vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.