Tre skolor i Hudiksvall ingår i ett projekt med syfte att forma framtidens skolmiljö. Foto: SVT/Arkiv

Hudiksvall ska forma framtidens skola

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls kommun har som enda kommun i landet i Sverige beviljats bidrag från Vinnova, myndigheten för innovation, för att utveckla framtidens skolmiljö.

Arbetet går ut på utforska och utveckla framtidens skolmiljö, och att ligga i framkant i både den digitala och den fysiska utvecklingen av skolan som vi ser kommer bli nödvändig framöver, skriver kommunen på sin hemsida

Projektets syfte är att skapa en arbetsmiljö där skolans personal inte bara trivs och mår bra, utan känner att de har möjlighet att växa och vara innovativa i sin roll, och en lärmiljö där eleverna vill, och tycker att det är spännande, att vara.

– Vi ser vikten av att utveckla undervisningen mot något som elever vill delta i, istället för att känna att de måste, säger Ingela Rauhala, förvaltningschef på lärandeförvaltningen.

Skolorna som ingår i projektet

De tre skolor som har valts ut till projektet är Iggesunds skola, Östra skolan och Bromangymnasiet. Dessa har valts ut främst med tanke på sina fysiska miljöer – en vanlig F-9-skola, en klassisk skolbyggnad i sten och en typisk korridorsskola – skoltyper som alla står inför utmaningar i den framtida digitala och fysiska skolutvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.