Hudiksvalls kommun skjuter fram beslutet om Dellens förskola i Norrbo. Foto: SVT

Hudiksvall skjuter fram beslutet om Dellens förskola

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget beslut om framtiden för Dellens förskola i Norrbo.  Lärandenämndens arbetsutskott beslutade på måndagen att återremittera ärendet.

– Vi har tagit till oss av kritiken om att man inte känt sig involverad i arbetet med att ta fram beslutsunderlaget. Därför kommer vi att utreda frågan vidare så att vi kan ha en dialog med berörda inför beslutet, säger Lärandenämndens ordförande Adam Rydstedt på Hudiksvalls kommuns hemsida.

Barnkonsekvensbeskrivning

Nämndens arbetsutskott beslutade också att man skulle besöka verksamheten och ha möte med personal och vårdnadshavare. Det kommer också att göras en barnkonsekvensbeslkrivning där man tittar på hur en flytt påverkar barnen.

I maj kommer kommunstyrelsens arbetsutskott att träffa representanter för bygderådet i kommunen för att diskutera frågan om Dellens förskola.

Hör de kritiska föräldrarna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldragruppen vid Dellens förskola i Norrbo är kritisk till nedläggningen Foto: Lari Honkanen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.