Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör majoritetens- och oppositionens syn på nya mandatperioden Foto: Lari Honkanen/SVT

Hudiksvalls nya styre är klart

Uppdaterad
Publicerad

Nu är styret för den nya mandatperioden i Hudiksvall klart. Precis som efter valet år 2018 blir det Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet som bildar majoritet. Denna mandatperiod blir dock ekonomiskt besvärligare. 

Det var en glad kommunstyrelseordförande som på måndagen presenterade styret för de kommande fyra åren.  

– Vi har haft ett otroligt gott samarbete under de gångna fyra åren och kommer att forsätta på den inslagna vägen, säger Mikael Löthstam, kommunstyrelsens ordförande.

Trots de ekonomiska utmaningarna i form av inflation, högre energipriser och högre byggkostnader, kommer partierna fortsätta investera i infrastruktur och föreningsliv för att göra Hudiksvall mer attraktiv för nya företagsetableringar och fler invånare. Målet om 50 000 invånare till år 2050 står därmed fast.   

– Man kan kanske inte räkna med samma utväxling av investeringar framåt, som man har gjort hittills. Men vi kommer inte att lägga oss platta, säger Mikael Löthstam.

Centerpartiet höll också presskonferens på måndagen för att presentera sin oppositionspolitik:

–  Det är dags att ta bort minutstyrningen i omsorgen. Vi vill se ett tillitsbaserat ledarskap inom omsorgen, säger oppositionsrådet Caroline Schmidt (C)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.