Mellan 300 och 450 bostäder ska byggas på den östra delen av Gavlehov. Foto: ETTELVA arkitekter

Hundratals nya bostäder i Gävle

Publicerad

Ett bostadsområde med mellan 300 och 450 nya bostäder ska byggas på den östra delen av Gavlehov, strax norr om Gävletravet.

I dagarna har Gävle kommun skrivit markanvisningsavtal med Veidekke Eiendom AB, ett fastighetsutvecklingsbolag, som ska utveckla bostadsområdet.

Detaljplanen för området kommer att innehålla cirka 30 000 kvadratmeter och omfatta cirka 300–450 bostäder, en förskola och ett vårdboende samt eventuellt ett parkeringshus.

”Centralt både i Gävle och Sverige”

– Gavlehov är ett attraktivt område som manifesterar Gävles starka kärlek till sport, och som ligger nära och centralt både i Gävle och i Sverige. Vi är väldigt glada över att Veidekke ser värdena här och vill vara med i utvecklingen av Gävle, skriver Erik Holmestig (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen har planeringen av området har utgått från dess inriktning på sportevent och idrott, och med ambitionen att passa människor i alla åldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.