Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Följ med på bilträffen i Ljusdal som samlade flera hundra ungdomar på Älvvallens idrottsplats natten till söndag. Foto: Sabina Pettersson/SVT

Hundratals ungdomar samlades på stor bilträff: ”Fler vuxna behöver vara på plats”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag samlades uppemot 400 ungdomar på Älvvallens idrottsplats i Ljusdal för en bilträff. På flera håll i länet har bilträffarna blivit allt vanligare under sommaren och polisen uppmanar föräldrar att hålla koll på sina barn då träffarna kan bli stökiga.

Förutom i Ljusdal har det varit bilträffar i bland annat Arbrå, Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn, Hassela, Bergsjö och Delsbo.

Inbjudningarna till bilträffarna skickas ut i slutna grupper på sociala medier och träffarna blir en form av festplats.

”Väldigt mycket alkohol”

Polisens närvaro har ökat under våren och sommaren och de är på plats för att se till så att ingen kommer till skada och att inga brott begås.

– Det är väldigt mycket alkohol, tyvärr många minderåriga som dricker, säger Karl von Krusenstjerna, lokalpolisområdeschef i Hälsingland.

På tidigare träffar har det även funnits misstanke om narkotikahantering, buskörningar och krossade bilrutor.

Inför lördagens bilträff i Ljusdal gick polisen ut med en skarp varning och uppmanade föräldrar att hålla koll på sina barn och själva besöka bilträffen för att få en bild av vad som sker på plats.

Frivilliga nattvandrare fanns på platsen

Förutom att polisen var också ett 20-tal frivilliga nattvandrare på plats.

– Jag har en son på 16 år som är här ikväll, det är därför jag är här, säger Tomas Persson, som tillhör nattvandrarna i Ljusdal.

– Hittills har jag varit på tre bilträffar som nattvandrare. Vi är här som en trygghet för ungdomarna om det skulle hända något.

Men det är inte bara alkohol och hög musik på bilträffarna. Många ungdomar och nattvandrarna själva beskriver stämningen som god och att många är glada.

– Men om det skulle hända något eller att stämningen skulle förändras så är vi där och hjälper till, säger Tomas Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer