”Begagnade fordon som kommer in säljs nästan direkt”, berättar säljaren Anneli Holm på Caravan & Marine i Valbo. Foto: SVT

Stor ökning i hela landet – allt fler köper husvagnar och husbilar

Publicerad

Efter att 2019 varit på nedgång så har intresset för husvagnar och husbilar gått upp. Redan förra året visade statistik från (HRF) Husvagnsbranschens riksförbund på en uppåtgående trend och i år verkar det fortsätta.

Till och med april i år har antalet nyregistrerade husvagnar i Sverige ökat med 35 procent jämfört med motsvarande tid förra året. Och det är något som märks bland de som säljer.

–  Så fort vi får in ett nytt fordon får vi många förfrågningar och de säljs på kort tid, berättar Anneli Holm som är platschef på Caravan & Marine i Valbo.

Nya grupper visar intresse

Det verkar också som att delvis nya grupper lockas av det rullande boendet. 

– Det är väldigt mycket nya kunder, som aldrig haft eller som haft för länge sen som vill ut och åka igen, säger Anneli Holm.

Hör platschefen Anneli Holm om varför hon tror att att försäljningen ökat just nu i klippet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.