Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

I Sandviken kan du tanka bränsle vars avgaser blir vatten

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken invigde på tisdagen en vätgastankstation. Det är den fjärde i landet och den första utanför storstadsregionerna.

Det är Sandvikens Kommun tillsammans med Sandvik Materials Technology och AGA Gas som står bakom satsningen på vätgastankstation i Sandviken. Med vätgas i tanken blir det enda utsläppet rent vatten.

Tankstationen har byggts  i anslutning till den vätgasledning som löper från Aga Gas in på Sandviks industriområde i Sandviken.

Samarbete mellan kommun och näringsliv

Sedan 2014 har Sandvikens Kommun och Sandvik Materials Technology gemensamt strävat efter att bygga en vätgastankstation för bränslecellsfordon

– Det är med stor stolthet vi inviger Sveriges fjärde vätgastankstation – och landets första utanför storstadsregionerna. Det här är resultatet av ett unikt samarbete mellan industri och offentlig sektor och för Sandviken som modern industristad betyder det här oerhört mycket – både för vår gemensamma miljö och ur ett tillväxtperspektiv, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.