Foto: SVT

Iggesunds Bruk coronasäkrar inför årliga underhållsstoppet

Publicerad

Under vecka 45 kommer ett underhållsstopp ske på Iggesunds Bruk. 460 entreprenörer kommer att komma och på grund av det rådande coronaläget har man vidtagit åtgärder.

– Om smittan skulle sprida sig på bruket så vore det katastrofalt, säger Annacarin Andersson, kommunikationschef i Hudiksvalls kommun.

Underhållsstoppet som man nu ska genomföra på Iggesunds Bruk är en årlig företeelse som måste ske för att företaget ska få fortsätta bedriva sin verksamhet. De 460 entreprenörerna som kommer ska bland annat inspektera maskinerna och utföra underhåll.  

Men på grund av risken för klusterspridning som uppstått på andra fabriker som utfört liknande kontroller så har Iggesunds Bruk förberett sig länge, ända sedan i våras.

– Vi kommer att ta temperaturen på alla som kommer in, sära på platserna där man äter och hålla avstånd på övriga sätt, säger Therese Rahm, kommunikationschef vid Iggesund Paperboard.

460 personer kommer

Eftersom det är så många som 460 personer som kommer till fabriken och som även måste bo i området så har Iggesund Paperboard förberett sig tillsammans med kommunen och konsulterat smittskyddsläkare. 

– Miljökontoret kommer att göra extra inspektioner på restauranger och krogar och vi har även pratat med hotell och vandrarhem häromkring, säger Therese Rahm. 

Trots att det är hela 460 personer som ska komma så beskriver Iggesund Paperboard underhållsstoppet enbart som ett medelstort sådant. 

– Vi har haft tur i oturen, vid större kontroller som ibland måste göras så kan uppemot 1000 personer behöva komma, säger Therese Rahm. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.