Inbrott i två fritidshus – fyrhjuling och verktyg stulna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen beordrades polis till ett fritidshus öster om Jättendal i Gävleborgs län efter uppgifter om att ett inbrott ägt rum. Bland annat har en fyrhjuling och flera verktyg tillgripits från platsen.

Det var vid 14-tiden under måndagen som polis i region Mitt larmades om ett inbrott som ägt rum i öster om Jättendal i Gävleborgs län. Bland annat ska en fyrhjuling och flera verktyg ha tillgripits.

– Det är oklar när inbrottet ska ha inträffat. En eller flera gärningspersoner ska ha brutit sig in genom ett fönster, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid RLC Mitt.

Upptäckte ytterligare inbrott

I samband med att polis kom till platsen och undersökte fritidshuset upptäcks ytterligare ett inbrott i ett intilliggande fritidshus. Det är oklart vad som tillgripits därifrån.

– Vi ska utreda om det finns något samband emellan inbrotten. Fastigheterna ligger relativt nära varandra. Just nu har vi inga vittnesuppgifter att gå på, säger Tobias Ahlén.

Två anmälningar om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.