Skola i Bollnäs avspärrad efter inbrott – elektronik till stort värde tillgripet

Uppdaterad
Publicerad

En skola i Bollnäs spärrades av under söndagen efter ett inbrott som ska ha skett under natten. Elektronik till stort värde har tillgripits, enligt uppgifter från polisen.

En polispatrull beordrades under söndagen till en skola på Läroverksgatan i Bollnäs där det ska ha skett ett inbrott under natten. Elektronik till ett stort värde har tillgripits – det handlar om surfplattor, datorer och annan elektronisk utrustning.

Eftersom flera dörrar och fönster brutits upp skrivs en anmälan om skadegörelse.

– Strax innan 12.00 fick vi in samtal om det, inbrottet upptäcktes någon gång på förmiddagen. En eller flera personer har brutit sig in genom både fönster och dörrar, därav skadegörelseanmälan, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

Skolan delvis avspärrad

Polisen har även skrivit en anmälan om grov stöld genom inbrott och patrullen har spärrat av delar av skolan för att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har inte spärrat av hela skolan, men huruvida man kommer att kunna bedriva skolverksamhet vet jag inte. Den tekniska undersökningen för utvisa hur vi kommer vidare i utredningen, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.