Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Influencern pekas ut som gangsterflickvän: ”Folk är helt jävla galna” Foto: Celine Ekelund/SVT Grafik

Influencern pekas ut som gangsterflickvän: ”Folk är helt jävla galna”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig influencer från Gävleborg pekas på nätet ut som flickvän till en man med påstådda kopplingar till den senaste tidens våldsvåg i Stockholm. Själv säger kvinnan att påståendena är falska.

– Jag är tydligen tillsammans med någon som jag inte vet om själv, säger kvinnan i ett videoinlägg.

Den senaste tiden har en rad mord och bombattentat skakat Stockholm. Bakgrunden till dåden tros vara en kamp mellan två gäng som båda vill kontrollera narkotikaförsäljningen i Sundsvall.

Nu sprids rykten om att influencern har en romantisk relation med en framstående medlem i ett av gängen.

– Folk är helt jävla galna, säger kvinnan i ett videoklipp med anledning av alla kommentarer och frågor som strömmat in från följare, som vill veta om ryktena stämmer.

Hon tillägger senare i samma klipp:

– Det här stämmer absolut inte. Jag träffar inte honom, jag dejtar inte honom – vi är inte tillsammans.

Polisen bevakar föräldrahemmet

Samtidigt har polisen monterat upp övervakningskameror vid influencerns föräldrars hem – där kvinnan också är skriven. Kamerorna verkar rörelsekänsliga och följer allt som rör sig på gatan i den lilla orten i Gävleborg. Grannarna i villaområdet är trots polispådraget lugna. 

– Polisen var här senast i söndags och innan det var det stor polisnärvaro med poliser som stod vakt och patrullerade, men det har lugnat sig nu efter det där stora tillslaget i Sundsvall säger en boende på gatan till SVT. 

– Det är klart att man funderar på vad som försiggår, man förstår att det är något allvarligt med polisens insatser. Men det känns också tryggt att de har koll, säger en annan granne.

Samarbete mellan polisregioner

Polisens presstalesperson för Region Mitt – Jonas Eronen – vill inte uttala sig om ifall bevakningen av just influencerns hem är kopplad till det pågående gängkriget.

– Vi har ett antal ärenden som vi utreder. Det är grova våldsbrott i samarbete mellan Region Mitt och Region Stockholm. I samband med de utredningarna har man identifierat ett antal adresser som vi riktar intresse emot i brottsförebyggande perspektiv, säger han.

SVT talat med familjen, som inte vill kommentera övervakningen. SVT har även sökt influencern för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.